
مقدمه
هدف بنیاد دانش بسترسازی و ایجاد فرصتهای برابر آموزشی و ایجاد تغییر در آينده کودکان با استعداد و کمبرخوردار از طریق حمایتهای آموزشی و مهارتی است.
ما در بنیاد دانش همواره ظرفیت مشارکتهای مردمی را از طریق جذب همیاران و تامین منابع بلندمدت، با جدیت دنبال میکنیم و از این رهگذر زیرساختهای کاملی را برای ارائه حمایتهای تحصیلی و حمایتهای مکمل برای کودکان ایجاد میکنیم؛ و با اتکا به سازوکارها و روشهای نوین مداخله موثر در امور آموزشی و بهداشت روانی دانشآموزان، زمینههای مناسب رشد فردی، خانوادگی و اجتماعی را برای بورسیههای خود فراهم میکنیم.
بنیاد دانش با تسهیلگری موثر علمی و همهجانبه در امور آموزشی کودکان و نوجوانان، بستری مناسب را برای گذراندن مسیر یادگیری ایجاد میکند تا بچههای بورسیه شده بتوانند با کسب مدارج بالای علمی و یادگیری مهارت در سطح حرفهای به شغلی پایدار دست یابند و در زندگی اجتماعی خود نیز به خوداتکایی برسند.
کمیته حمایت تحصیلی
- برگزاری جلسه همافزایی راهبران محترم آموزشی با مدیر آموزش
- برگزاری کلاسهای متوسطه اول و دبستان در دفاتر
- جلسه هفتگی انگیزشی بورسیههای سالهای نهم تا یازدهم
- تهیه گزارش آزمون قلمچی و تماس تلفنی با بورسیههای غایب در آزمون
- جلسه مشاوره هفتگی بورسیهها با مدیر آموزش
- ارائه گزارش مرکز مشاوره پوردستمالچی از مشاورههای آذرماه
- تماس تلفنی دورهای با تمامی بورسیهها
- بازخورد از نحوه انجام فعالیتهای آموزشی راهبران به مدیران دفاتر


کمیته حرفهآموزی و اشتغال
- مصاحبه با دانشجویان تهران طبق فرم پرسشنامه توسط آقای دکتر دلاویز
- پیگیری و پرداخت هزینه کلاس و خرید چرخ خیاطی برای 1 بورسیه
- مصاحبه و نیاز سنجی از بورسیههای هنرستانی در راستای شناخت بیشتر علائق و روحیات در جهت برگزاری کلاسهای آموزشی
- پیگیری جهت برگزاری دورههای آموزشی مراقبت زیبایی برای آقایان و بانوان
- برگزاری کلاس تست استعدادیابی هنری برای بورسیههای اروند
- تهیه بانک اطلاعاتی آموزشگاهها جهت شرکت در کلاسهای فوق برنامه
کمیته مشاوره و استعدادیابی
- اجرای برنامه تولد در کلیه نمایندگیها
- تهیه کتاب مهارتهای زندگی (همین حالا همین جا باش) و ارسال به نمایندگیها جهت توزیع بین بورسیههای پایه هفتم و هشتم
- آماده سازی و ارسال لینک تستهای هدایت شغلی به نمایندگیها (ویژه بورسیههای هنرستانی)
- آماده سازی و ارسال لینک تستهای جذب و پذیرش بدو ورود به نمایندگیها (ویژه متقاضیان بورس تحصیلی)
- برگزاری جلسه آنلاین کمیته مشاوره و استعدادیابی


کمیته حمایتهای معیشتی و مددکاری
- ارسال 600 بسته مواد شوینده از شرکت صحت به خاش و سراوان
- ارسال سبد مواد غذایی برای بورسیه های دارای سوتغذیه
- ارسال بستههای ارزاق برای زابل، خاش و سراوان
- چکاپ پزشکی و دندانپزشکی
- جذب 25 بورسیه جدید
دفاتر نمایندگی
- توزیع ارزاق و بستههای بهداشتی ارسالی
- برگزاری جشن تولد برای بورسیهها
- بازدید از منازل بورسیهها جهت غربالگری
- جمعآوری کارنامه بورسیهها و به روزرسانی سامانه وندا

کمیته حرفهآموزی و اشتغال
- برگزاری دوره آموزشی ICDL برای بورسیه نمایندگی اروند و تهران (12 جلسه)
- برگزاری دوره آموزشی MBA برای بورسیههای دانشجو
- برگزاری کلاس چرم دوزی و کیف دوزی برای بورسیهها و مادران بورسیههای اروند
- برگــــزاری جــــلسه مشـــاوره کـارورزی بـــرای بورسیـــههای زاهدان
کمیته مشاوره و استعدادیابی
- برگزاری دوره آموزشی ICDL برای بورسیه نمایندگی اروند و تهران (12 جلسه)
- برگزاری دوره آموزشی MBA برای بورسیههای دانشجو
- برگزاری کلاس چرم دوزی و کیف دوزی برای بورسیهها و مادران بورسیههای اروند
- برگــــزاری جــــلسه مشـــاوره کـارورزی بـــرای بورسیـــههای زاهدان
کمیته حمایت تحصیلی
- معرفی بورسیههای جذب شده مقطع متوسطه دوم به موسسه شما
- اتمامگزارش دوره ضروریات مشاوره تحصیلی
- جلسه ارائــــه طــــرح ســــال دوازدهم و مصاحبه فردی با بورسیــههای ســـال دوازدهم کمیته امداد
- ارائه گــــزارش دوره ضروریات مشاوره تحصیلی



توجه: مابه التفاوت پرداختی همیاران و مبلغ ریالی پرداخت شده جهت خدمات، در قلک بورسیهها ذخیره میگردد و تمامی هزینههای ستادی توسط هیات امنا پرداخت میگردد.



مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیـــــته حمـــایتهای تحصیلی با سه ماهه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیـــــته حمـــایتهای تحصیلی با سه ماهه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیـــــته حمـــایتهای پزشکی با سه ماهه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیتـــــه مشـــــاوره و استعـــدادیابـــی با سه ماهه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیته حرفهآموزی و اشتغال با سه ماهه گذشته


در این گزارش به معرفی کمیته حمایت تحصیلی در بنیاد دانش می پردازیم. با توجه به اینکه تمرکز بنیاد دانش بر تحصیل قشر کم برخوردار جامعه است، این کمیته نقش کلیدی در آینده بورسیه های بنیاد را ایفا میکند.
یکی از مهمترین ویژگیهای کمیته حمایتهای تحصیلی، توجه به میزان اثربخشی آموزشی هر کدام از دانشآموزان بورسیه است. در نتیجه توجه به تفاوتهای فردی بورسیهها، عامل مهمی در تصمیم گیریها و مشاورههای مربوط به بورسیهها است.
در این راستا از تحلیل تستهای کمیته مشاوره استفاده میشود. به عنوان نمونه از تحلیل تست سبک یادگیری که توسط کمیته مشاوره انجام میپذیرد، در مشاورههای فردی استفاده میشود. ترجیحات، علاقه و شیوه یادگیری دانشآموزان با همدیگر متفاوت است. ممکن است دانشآموزی با برگزاری کلاس حضوری بیشترین بازدهی یادگیری را داشته باشد و دانشآموز دیگری با حل تست بیشتر، و دانشآموزی با تماشای ویدیوی تدریس، بازدهی آموزشی خوبی داشته باشد. در مشاورههای فردی از این منظر به بورسیه مشاوره داده میشود.
تهیه ملزومات آموزشی برای بورسیهها اقدام دیگری از این کمیته است. امسال با نیازسنجی از تمامی بورسیهها، لیست کتابهایی که مدرسه به آنها پیشنهاد داده بود از دفاتر گرفته شد و پس از تهیه، به دفاتر ارسال شد.
برای بورسیهها بسته اینترنتی در نظر گرفته شده است و در صورت نیاز، دانشآموز با راهبر خود برای تامین این بسته در ارتباط خواهد بود.
در ابتدای سال، حدود 65 دستگاه تبلت بر پایه نیازسنجی از بورسیهها، به دفاتر ارسال شد تا با اولویت بورسیههای مقطع متوسطه دوم بین آنها توزیع شود.
علاوه بر این، کلاسهای رفع اشکال تست در سامانه الاماس که برای تمامی بورسیههای سال دوازدهم تهیه شده است، برگزار میشود. در این کلاسها فقط بر روی مهارت حل تست، متناسب با سطح دانشآموزان کار میشود. این کلاسها روزهای یکشنبه، سهشنبه و پنجشنبه برگزار میگردد.
ارزیابی مستمر یکی از اجزای مهم در سال دوازدهم است. بورسیههای سال دوازدهم هر دو هفته یکبار در آزمونهای قلمچی شرکت میکنند و در جلسات مرکز مشاوره پوردستمالچی در مورد نتایج این آزمونها با بورسیهها به صورت فردی گفتوگو میشود.
تمامی دفاتر حداکثر دو روز پس از برگزاری آزمون، نتایج فردی بورسیهها را در قالب لیستی به مدیر آموزش تحویل میدهند و بدین ترتیب روند وضعیت کلی بورسیه ها تحلیل و بررسی میشود.
هر هفته روزهای شنبه جلسات مشاوره گروهی با بورسیههای سال دوازدهم برگزار میشود. این جلسات با راهبری مدیر آموزش برگزار میشود و در آن مسائل کلی مربوط به آزمونها، شامل تحلیل برنامه راهبردی آزمونها و … مطرح میگردد.
خدمت مهم دیگر از کمیته حمایتهای تحصیلی، برای بورسیههای سال دوازدهم دیپلمهای است که موفق به ورود به دانشگاه نشدهاند، آن هم به مدت یک سال تحصیلی این امکانات قابل استفاده است.

برنامه آموزشی مقطع دبستان
برنامههای آموزشی مقطع دبستان با رایزنی با موسسات بیرونی در حال پیگیری است. هدف از این برنامهها، آشنایی بیشتر بورسیهها با کتابهای درسی، قصه خوانی و تقویت مهارتهای عملی است. راهبران آموزشی هر دو هفته یکبار با بورسیهها به صورت فردی تماس تلفنی دارند. این تماس توسط جدولی که در آن اسامی بورسیهها به همراه روز و ساعت تماس برنامهریزی شده، به آنها در ابتدای هفته اطلاعرسانی میشود تا سوالات خود را برای تماس تلفنی، آماده کنند. در این تماسها به بررسی مشکلات و کمبودهای آموزشی دانشآموزان پرداخته میشود.
برنامه آموزشی مقطع متوسطه اول
برنامههای آموزشی مقطع متوسطه اول، توسط دفاتر اجرا میشود. دفاتر با نیاز سنجی از بورسیهها، کلاسهای حضوری تقویتی را برای افزایش نقاط قوت و پوشش نقاط ضعف بورسیهها برگزار میکنند. در هر شهر بورسیهها از بهترین اساتید جهت برگزاری کلاس حضوری استفاده میکنند.
راهبران آموزشی هر دو هفته یکبار با بورسیه تماس تلفنی برقرار میکنند. این تماس توسط جدولی که در آن اسامی بورسیهها به همراه روز و ساعت تماس برنامهریزی شده، به آنها در ابتدای هفته اطلاع رسانی میشود تا سوالات خود را برای تماس تلفنی، پیشبینی کنند. در این تماسها به بررسی مشکلات درسی و امکانات آموزشی دانشآموزان پرداخته میشود.
برنامه آموزشی مقطع متوسطه دوم
برنامههای آموزشی مقطع متوسطه دوم به دو گروه تقسیم میشود. دانشآموزان پایههای دهم و یازدهم برنامههای مشترک دارند و بورسیههای سال دوازدهم برنامه مختص به خود را دارند.
بورسیههای سالهای دهم و یازدهم هر دو هفته یکبار، در آزمون قلمچی شرکت میکنند. این امر در راستای ارزیابی مستمر بوده و از نتایج تحلیل آزمونها در مشاوره های فردی استفاده خواهد شد. تمامی بورسیههای سالهای دهم و یازدهم از امکانات موسسه شما (شبکه مجازی آموزش ایرانیان) به صورت رایگان استفاده میکنند. دانشآموزان علاوه بر شرکت در کلاسهای آنلاین این مجموعه، میتوانند از ویدیوهای آموزشی، آزمونهای آزمایشی، تستهای روانشناسی و جلسات مشاوره گروهی نیز استفاده کنند.
یکی از امکانات منحصربهفرد بنیاد دانش برای بورسیههای سالهای دهم و یازدهم، برگزاری جلسات رفع اشکال در دروس اختصاصی است. برای این امر بستر سامانه مجازی الاماس برای تمامی بورسیهها تهیه شده است و با اعلام برنامه هفتگی، بورسیهها در این کلاسها شرکت میکنند. شرکت در این کلاسها به صورت داوطلبانه است.
دانش آموزان هر دو هفته یکبار با مدیر آموزش بنیاد دانش جلسه مستمر دارند و در آن جلسه نکات مربوط به مطالعه و روشهای تست زنی آموزش داده میشود.
بورسیههای سال دوازدهم از خدمات اختصاصی بنیاد دانش بهرهمند میشوند. در این راستا، به دلیل اهمیت فرآیند مشاوره تخصصی با بورسیه های سال دوازدهم، طی تفاهمنامهای، مرکز مشاوره پوردستمالچی هر دو هفته یکبار خدمات مشاوره با این عزیزان را بر عهده دارد. تمامی امکانات این مرکز اعم از ارسال دفترچه برنامهریزی، کارگاههای مشاوره و … برای بورسیههای سال دوازدهم به صورت رایگان در نظر گرفته شده است. این مرکز همچنین گزارشی از عملکرد مشاوران و بورسیهها را به مدیر آموزش ارائه میدهد.
از سویی، در سال دوازدهم، تمامی کتابهای درسی موجود در سالهای دهم، یازدهم و دوازدهم باید تدریس شوند. در این راستا نیازمند بستر آموزشی و دبیرانی هستیم تا بتوانند مطالب را به نحو مناسب برای دانش آموزان تدریس کنند. با عقد تفاهمنامهای با موسسه شما، تمامی خدمات این مرکز برای بورسیههای بنیاد دانش به صورت رایگان در نظر گرفته شده است و دانش آموزان علاوه بر شرکت در کلاسهای آنلاین، میتوانند از خدمات دیگر این مرکز شامل مشاهده ویدیوهای آموزشی ضبط شده، سوالات و تمارین حل شده، آزمونهای آزمایشی، تستهای روانشناسی و … بهرهمند شوند.
علاوه بر این، کلاسهای رفع اشکال تست در سامانه الاماس که برای تمامی بورسیههای سال دوازدهم تهیه شده است، برگزار میشود. در این کلاسها فقط بر روی مهارت حل تست، متناسب با سطح دانشآموزان کار میشود. این کلاسها روزهای یکشنبه، سهشنبه و پنجشنبه برگزار میگردد.
ارزیابی مستمر یکی از اجزای مهم در سال دوازدهم است. بورسیههای سال دوازدهم هر دو هفته یکبار در آزمونهای قلمچی شرکت میکنند و در جلسات مرکز مشاوره پوردستمالچی در مورد نتایج این آزمونها با بورسیهها به صورت فردی گفتوگو میشود.
تمامی دفاتر حداکثر دو روز پس از برگزاری آزمون، نتایج فردی بورسیهها را در قالب لیستی به مدیر آموزش تحویل میدهند و بدین ترتیب روند وضعیت کلی بورسیه ها تحلیل و بررسی میشود.
هر هفته روزهای شنبه جلسات مشاوره گروهی با بورسیههای سال دوازدهم برگزار میشود. این جلسات با راهبری مدیر آموزش برگزار میشود و در آن مسائل کلی مربوط به آزمونها، شامل تحلیل برنامه راهبردی آزمونها و … مطرح میگردد.
خدمت مهم دیگر از کمیته حمایتهای تحصیلی، برای بورسیههای سال دوازدهم دیپلمهای است که موفق به ورود به دانشگاه نشدهاند، آن هم به مدت یک سال تحصیلی این امکانات قابل استفاده است.

مقاومت و نبرد برای پاسداشت زندگی؛ اهالی روستای «دارخوین» سالهاست که با چنین هویتی خو گرفتهاند.
در همان اولین روزهای تسخیر آبادان توسط ارتش عراق که یأس را در قلب هر ایرانی رَج میزد، این روستای دارخوین استان خوزستان بود که تبدیل به خط مقدم جبهه جنگ شده بود. جبههای که حتی بعد از شکست حصر آبادان نیز، در موقعیت جنگی باقی ماند و تبدیل به منطقه تدارکات عملیاتهای جنگی شد. اهالی این روستا در تمام سالیان دشوار جنگ شاهد ویرانی و کشتهشدن بسیاری از مردم خود بودند و بیراه نیست اگر بگوییم که در آن سالها، قلب ایران در این روستا میتپید. اما این پایان ماجرا نبود؛ چراکه برای مردم این روستا و شهرستان شادگان، عواقب دهشتناک جنگ هیچگاه پایان نیافت.
در یکی از روزهای سرد زمستانی در سال 1385، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه یکی از مسئولین حراست شرکت نفت، بعد از ساعت کاری خود در راه منزل بر اثر انفجار مین کشته شده است. آن شخص کسی نبود جز، پدر محمدحسین. در آخرین روز دیماه آن سال تلخ، سرنوشت ِیک خانواده نیز کاملاً دگرگون شد؛
مادری ماند با غم فقدان همسر و نگرانی از سرنوشت 5 فرزند بیسرپرست در خانهای استیجاری. آری؛ جنگ برای اهالی روستای دارخوین، هیچگاه پایان نیافته بود.
طبق آمار رسمی، مینهای باقیمانده از دوران جنگ، تاکنون باعث مرگ و معلولیت ِبیش از 10 هزارنفر از هموطنان ما شده است. اما متأسفانه به ندرت گزارشی منتشر شده است تا نشان دهد که خانوادههای قربانیان، با چه مصائبی روزگار میگذرانند. داستان خانواده محمدحسین، یکی از همین ده هزار روایتهای مسکوتمانده است.
بعد از این فاجعه، به دلیل سوابق اندک پدر در بیمه، خانواده او حتی مشمول دریافت مستمری هم نشد و از همان زمان، خانواده محمدحسین تحت پوشش کمیته امداد خمینی (ره) قرار گرفت. مسئولین کمیته به یاری کمکهای مردمی، توانستند تا خانواده محمدحسین را صاحب خانه کنند. اما با این حال، دشواریهای حاصل از نبود تکیهگاهی به نام پدر، باعث شد تا فرزند ارشد خانواده در مقطع کاردانی ترک تحصیل کند. اکنون، دو نفر از اعضای خانواده ازدواج کردهاند.

خواهر محمدحسین و یکی از برادران او که با شغل بنایی، به سختی روزگار میگذراند و درآمد ثابتی نیز ندارد. باقی افراد خانواده نیز، جز مستمری کمیته امداد، درآمدی ندارند. اما داستان ِمحمدحسین. محمدحسین بنیاد دانش. فرزند رنج، که از زخم جنگ، مشق مهر کرد.
علیرغم دشواریهای فراوان در زندگی روزمره، محمدحسین از همان ابتدای تحصیل با پشتکار و هوش مثالزدنی خود، توانست مدارج تحصیلی را با موفقیت تمام پشتسر بگذارد و درنهایت با حمایتهای بنیاد دانش و تلاش شبانهروزی خود و کمک خانواده، موفق شد تا با شرکت در کنکور سراسری سال 1398 در دانشگاه تربیت معلم پذیرفته شود.
اکنون، محمدحسین یک معلم فرهیخته است. یک شخصیت خودساخته و یک فرهنگی شریف که درآمد مستقل خود را دارد. او دیگر تحت حمایتهای مالی هیچ بنیادی نیست و آرزوی تربیت هزاران دانشآموز را در سر دارد.
آرزوی کمک به هزاران کودک آسیبدیده که علیرغم نبوغ و شایستگی خود، صرفاً به دلیل تبعیضهای اجتماعی و تلخی سرنوشت، از تحصیل محروم ماندهاند.
بنیاد دانش برای محمدحسین، صرفاً محلی برای تحصیل علم نبود، بلکه او در بنیاد، مشق مهر کرد تا سرانجام در چنین روزی، باافتخار یکی از معلمین بنیاد دانش باشد. امروز محمدحسین یکی از معلمین پایه پنجم و ششم بنیاد دانش است تا به گفته خود «بخش کوچکی از محبتهای بنیاد را جبران کرده باشد». محمدحسین برای تمام فرزندان ایران که رنج جنگ را با تمام وجود زیستهاند، پیام «ستایش زندگی» دارد. فرزندی از ایران، که از زخم جنگ، مشق مهر کرد.
شما در این لینک میتوانید روایتی دیگر از موفقیت بورسیههای بنیاد بخوانید.



مقدمه
هدف بنیاد دانش بسترسازی و ایجاد فرصتهای برابر آموزشی و ایجاد تغییر در آينده کودکان با استعداد و کمبرخوردار از طریق حمایتهای آموزشی و مهارتی است.
ما در بنیاد دانش همواره ظرفیت مشارکتهای مردمی را از طریق جذب همیاران و تامین منابع بلندمدت، با جدیت دنبال میکنیم و از این رهگذر زیرساختهای کاملی را برای ارائه حمایتهای تحصیلی و حمایتهای مکمل برای کودکان ایجاد میکنیم؛ و با اتکا به سازوکارها و روشهای نوین مداخله موثر در امور آموزشی و بهداشت روانی دانشآموزان، زمینههای مناسب رشد فردی، خانوادگی و اجتماعی را برای بورسیههای خود فراهم میکنیم.
بنیاد دانش با تسهیلگری موثر علمی و همهجانبه در امور آموزشی کودکان و نوجوانان، بستری مناسب را برای گذراندن مسیر یادگیری ایجاد میکند تا بچههای بورسیه شده بتوانند با کسب مدارج بالای علمی و یادگیری مهارت در سطح حرفهای به شغلی پایدار دست یابند و در زندگی اجتماعی خود نیز به خوداتکایی برسند.
کمیته حمایت تحصیلی
- برگزاری جلسه همافزایی راهبران محترم آموزشی با مدیر آموزش
- برگزاری کلاسهای متوسطه اول و دبستان در دفاتر
- جلسه هفتگی انگیزشی بورسیههای سالهای نهم تا یازدهم
- تهیه گزارش آزمون قلمچی و تماس تلفنی با بورسیههای غایب در آزمون
- جلسه مشاوره هفتگی بورسیهها با مدیر آموزش
- ارائه گزارش مرکز مشاوره پوردستمالچی از مشاورههای آذرماه
- تماس تلفنی دورهای با تمامی بورسیهها
- بازخورد از نحوه انجام فعالیتهای آموزشی راهبران به مدیران دفاتر


کمیته حرفهآموزی و اشتغال
- مصاحبه با دانشجویان تهران طبق فرم پرسشنامه توسط آقای دکتر دلاویز
- پیگیری و پرداخت هزینه کلاس و خرید چرخ خیاطی برای 1 بورسیه
- مصاحبه و نیاز سنجی از بورسیههای هنرستانی در راستای شناخت بیشتر علائق و روحیات در جهت برگزاری کلاسهای آموزشی
- پیگیری جهت برگزاری دورههای آموزشی مراقبت زیبایی برای آقایان و بانوان
- برگزاری کلاس تست استعدادیابی هنری برای بورسیههای اروند
- تهیه بانک اطلاعاتی آموزشگاهها جهت شرکت در کلاسهای فوق برنامه
کمیته مشاوره و استعدادیابی
- اجرای برنامه تولد در کلیه نمایندگیها
- تهیه کتاب مهارتهای زندگی (همین حالا همین جا باش) و ارسال به نمایندگیها جهت توزیع بین بورسیههای پایه هفتم و هشتم
- آماده سازی و ارسال لینک تستهای هدایت شغلی به نمایندگیها (ویژه بورسیههای هنرستانی)
- آماده سازی و ارسال لینک تستهای جذب و پذیرش بدو ورود به نمایندگیها (ویژه متقاضیان بورس تحصیلی)
- برگزاری جلسه آنلاین کمیته مشاوره و استعدادیابی


کمیته حمایتهای معیشتی و مددکاری
- ارسال 600 بسته مواد شوینده از شرکت صحت به خاش و سراوان
- ارسال سبد مواد غذایی برای بورسیه های دارای سوتغذیه
- ارسال بستههای ارزاق برای زابل، خاش و سراوان
- چکاپ پزشکی و دندانپزشکی
- جذب 25 بورسیه جدید
دفاتر نمایندگی
- توزیع ارزاق و بستههای بهداشتی ارسالی
- برگزاری جشن تولد برای بورسیهها
- بازدید از منازل بورسیهها جهت غربالگری
- جمعآوری کارنامه بورسیهها و به روزرسانی سامانه وندا

کمیته حرفهآموزی و اشتغال
- برگزاری دوره آموزشی ICDL برای بورسیه نمایندگی اروند و تهران (12 جلسه)
- برگزاری دوره آموزشی MBA برای بورسیههای دانشجو
- برگزاری کلاس چرم دوزی و کیف دوزی برای بورسیهها و مادران بورسیههای اروند
- برگــــزاری جــــلسه مشـــاوره کـارورزی بـــرای بورسیـــههای زاهدان
کمیته مشاوره و استعدادیابی
- برگزاری دوره آموزشی ICDL برای بورسیه نمایندگی اروند و تهران (12 جلسه)
- برگزاری دوره آموزشی MBA برای بورسیههای دانشجو
- برگزاری کلاس چرم دوزی و کیف دوزی برای بورسیهها و مادران بورسیههای اروند
- برگــــزاری جــــلسه مشـــاوره کـارورزی بـــرای بورسیـــههای زاهدان
کمیته حمایت تحصیلی
- معرفی بورسیههای جذب شده مقطع متوسطه دوم به موسسه شما
- اتمامگزارش دوره ضروریات مشاوره تحصیلی
- جلسه ارائــــه طــــرح ســــال دوازدهم و مصاحبه فردی با بورسیــههای ســـال دوازدهم کمیته امداد
- ارائه گــــزارش دوره ضروریات مشاوره تحصیلی



توجه: مابه التفاوت پرداختی همیاران و مبلغ ریالی پرداخت شده جهت خدمات، در قلک بورسیهها ذخیره میگردد و تمامی هزینههای ستادی توسط هیات امنا پرداخت میگردد.



مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیـــــته حمـــایتهای تحصیلی با سه ماهه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیـــــته حمـــایتهای تحصیلی با سه ماهه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیـــــته حمـــایتهای پزشکی با سه ماهه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیتـــــه مشـــــاوره و استعـــدادیابـــی با سه ماهه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در دی ماه توسط بنیاد دانش در کمیته حرفهآموزی و اشتغال با سه ماهه گذشته


در این گزارش به معرفی کمیته حمایت تحصیلی در بنیاد دانش می پردازیم. با توجه به اینکه تمرکز بنیاد دانش بر تحصیل قشر کم برخوردار جامعه است، این کمیته نقش کلیدی در آینده بورسیه های بنیاد را ایفا میکند.
یکی از مهمترین ویژگیهای کمیته حمایتهای تحصیلی، توجه به میزان اثربخشی آموزشی هر کدام از دانشآموزان بورسیه است. در نتیجه توجه به تفاوتهای فردی بورسیهها، عامل مهمی در تصمیم گیریها و مشاورههای مربوط به بورسیهها است.
در این راستا از تحلیل تستهای کمیته مشاوره استفاده میشود. به عنوان نمونه از تحلیل تست سبک یادگیری که توسط کمیته مشاوره انجام میپذیرد، در مشاورههای فردی استفاده میشود. ترجیحات، علاقه و شیوه یادگیری دانشآموزان با همدیگر متفاوت است. ممکن است دانشآموزی با برگزاری کلاس حضوری بیشترین بازدهی یادگیری را داشته باشد و دانشآموز دیگری با حل تست بیشتر، و دانشآموزی با تماشای ویدیوی تدریس، بازدهی آموزشی خوبی داشته باشد. در مشاورههای فردی از این منظر به بورسیه مشاوره داده میشود.
تهیه ملزومات آموزشی برای بورسیهها اقدام دیگری از این کمیته است. امسال با نیازسنجی از تمامی بورسیهها، لیست کتابهایی که مدرسه به آنها پیشنهاد داده بود از دفاتر گرفته شد و پس از تهیه، به دفاتر ارسال شد.
برای بورسیهها بسته اینترنتی در نظر گرفته شده است و در صورت نیاز، دانشآموز با راهبر خود برای تامین این بسته در ارتباط خواهد بود.
در ابتدای سال، حدود 65 دستگاه تبلت بر پایه نیازسنجی از بورسیهها، به دفاتر ارسال شد تا با اولویت بورسیههای مقطع متوسطه دوم بین آنها توزیع شود.
علاوه بر این، کلاسهای رفع اشکال تست در سامانه الاماس که برای تمامی بورسیههای سال دوازدهم تهیه شده است، برگزار میشود. در این کلاسها فقط بر روی مهارت حل تست، متناسب با سطح دانشآموزان کار میشود. این کلاسها روزهای یکشنبه، سهشنبه و پنجشنبه برگزار میگردد.
ارزیابی مستمر یکی از اجزای مهم در سال دوازدهم است. بورسیههای سال دوازدهم هر دو هفته یکبار در آزمونهای قلمچی شرکت میکنند و در جلسات مرکز مشاوره پوردستمالچی در مورد نتایج این آزمونها با بورسیهها به صورت فردی گفتوگو میشود.
تمامی دفاتر حداکثر دو روز پس از برگزاری آزمون، نتایج فردی بورسیهها را در قالب لیستی به مدیر آموزش تحویل میدهند و بدین ترتیب روند وضعیت کلی بورسیه ها تحلیل و بررسی میشود.
هر هفته روزهای شنبه جلسات مشاوره گروهی با بورسیههای سال دوازدهم برگزار میشود. این جلسات با راهبری مدیر آموزش برگزار میشود و در آن مسائل کلی مربوط به آزمونها، شامل تحلیل برنامه راهبردی آزمونها و … مطرح میگردد.
خدمت مهم دیگر از کمیته حمایتهای تحصیلی، برای بورسیههای سال دوازدهم دیپلمهای است که موفق به ورود به دانشگاه نشدهاند، آن هم به مدت یک سال تحصیلی این امکانات قابل استفاده است.

برنامه آموزشی مقطع دبستان
برنامههای آموزشی مقطع دبستان با رایزنی با موسسات بیرونی در حال پیگیری است. هدف از این برنامهها، آشنایی بیشتر بورسیهها با کتابهای درسی، قصه خوانی و تقویت مهارتهای عملی است. راهبران آموزشی هر دو هفته یکبار با بورسیهها به صورت فردی تماس تلفنی دارند. این تماس توسط جدولی که در آن اسامی بورسیهها به همراه روز و ساعت تماس برنامهریزی شده، به آنها در ابتدای هفته اطلاعرسانی میشود تا سوالات خود را برای تماس تلفنی، آماده کنند. در این تماسها به بررسی مشکلات و کمبودهای آموزشی دانشآموزان پرداخته میشود.
برنامه آموزشی مقطع متوسطه اول
برنامههای آموزشی مقطع متوسطه اول، توسط دفاتر اجرا میشود. دفاتر با نیاز سنجی از بورسیهها، کلاسهای حضوری تقویتی را برای افزایش نقاط قوت و پوشش نقاط ضعف بورسیهها برگزار میکنند. در هر شهر بورسیهها از بهترین اساتید جهت برگزاری کلاس حضوری استفاده میکنند.
راهبران آموزشی هر دو هفته یکبار با بورسیه تماس تلفنی برقرار میکنند. این تماس توسط جدولی که در آن اسامی بورسیهها به همراه روز و ساعت تماس برنامهریزی شده، به آنها در ابتدای هفته اطلاع رسانی میشود تا سوالات خود را برای تماس تلفنی، پیشبینی کنند. در این تماسها به بررسی مشکلات درسی و امکانات آموزشی دانشآموزان پرداخته میشود.
برنامه آموزشی مقطع متوسطه دوم
برنامههای آموزشی مقطع متوسطه دوم به دو گروه تقسیم میشود. دانشآموزان پایههای دهم و یازدهم برنامههای مشترک دارند و بورسیههای سال دوازدهم برنامه مختص به خود را دارند.
بورسیههای سالهای دهم و یازدهم هر دو هفته یکبار، در آزمون قلمچی شرکت میکنند. این امر در راستای ارزیابی مستمر بوده و از نتایج تحلیل آزمونها در مشاوره های فردی استفاده خواهد شد. تمامی بورسیههای سالهای دهم و یازدهم از امکانات موسسه شما (شبکه مجازی آموزش ایرانیان) به صورت رایگان استفاده میکنند. دانشآموزان علاوه بر شرکت در کلاسهای آنلاین این مجموعه، میتوانند از ویدیوهای آموزشی، آزمونهای آزمایشی، تستهای روانشناسی و جلسات مشاوره گروهی نیز استفاده کنند.
یکی از امکانات منحصربهفرد بنیاد دانش برای بورسیههای سالهای دهم و یازدهم، برگزاری جلسات رفع اشکال در دروس اختصاصی است. برای این امر بستر سامانه مجازی الاماس برای تمامی بورسیهها تهیه شده است و با اعلام برنامه هفتگی، بورسیهها در این کلاسها شرکت میکنند. شرکت در این کلاسها به صورت داوطلبانه است.
دانش آموزان هر دو هفته یکبار با مدیر آموزش بنیاد دانش جلسه مستمر دارند و در آن جلسه نکات مربوط به مطالعه و روشهای تست زنی آموزش داده میشود.
بورسیههای سال دوازدهم از خدمات اختصاصی بنیاد دانش بهرهمند میشوند. در این راستا، به دلیل اهمیت فرآیند مشاوره تخصصی با بورسیه های سال دوازدهم، طی تفاهمنامهای، مرکز مشاوره پوردستمالچی هر دو هفته یکبار خدمات مشاوره با این عزیزان را بر عهده دارد. تمامی امکانات این مرکز اعم از ارسال دفترچه برنامهریزی، کارگاههای مشاوره و … برای بورسیههای سال دوازدهم به صورت رایگان در نظر گرفته شده است. این مرکز همچنین گزارشی از عملکرد مشاوران و بورسیهها را به مدیر آموزش ارائه میدهد.
از سویی، در سال دوازدهم، تمامی کتابهای درسی موجود در سالهای دهم، یازدهم و دوازدهم باید تدریس شوند. در این راستا نیازمند بستر آموزشی و دبیرانی هستیم تا بتوانند مطالب را به نحو مناسب برای دانش آموزان تدریس کنند. با عقد تفاهمنامهای با موسسه شما، تمامی خدمات این مرکز برای بورسیههای بنیاد دانش به صورت رایگان در نظر گرفته شده است و دانش آموزان علاوه بر شرکت در کلاسهای آنلاین، میتوانند از خدمات دیگر این مرکز شامل مشاهده ویدیوهای آموزشی ضبط شده، سوالات و تمارین حل شده، آزمونهای آزمایشی، تستهای روانشناسی و … بهرهمند شوند.
علاوه بر این، کلاسهای رفع اشکال تست در سامانه الاماس که برای تمامی بورسیههای سال دوازدهم تهیه شده است، برگزار میشود. در این کلاسها فقط بر روی مهارت حل تست، متناسب با سطح دانشآموزان کار میشود. این کلاسها روزهای یکشنبه، سهشنبه و پنجشنبه برگزار میگردد.
ارزیابی مستمر یکی از اجزای مهم در سال دوازدهم است. بورسیههای سال دوازدهم هر دو هفته یکبار در آزمونهای قلمچی شرکت میکنند و در جلسات مرکز مشاوره پوردستمالچی در مورد نتایج این آزمونها با بورسیهها به صورت فردی گفتوگو میشود.
تمامی دفاتر حداکثر دو روز پس از برگزاری آزمون، نتایج فردی بورسیهها را در قالب لیستی به مدیر آموزش تحویل میدهند و بدین ترتیب روند وضعیت کلی بورسیه ها تحلیل و بررسی میشود.
هر هفته روزهای شنبه جلسات مشاوره گروهی با بورسیههای سال دوازدهم برگزار میشود. این جلسات با راهبری مدیر آموزش برگزار میشود و در آن مسائل کلی مربوط به آزمونها، شامل تحلیل برنامه راهبردی آزمونها و … مطرح میگردد.
خدمت مهم دیگر از کمیته حمایتهای تحصیلی، برای بورسیههای سال دوازدهم دیپلمهای است که موفق به ورود به دانشگاه نشدهاند، آن هم به مدت یک سال تحصیلی این امکانات قابل استفاده است.

مقاومت و نبرد برای پاسداشت زندگی؛ اهالی روستای «دارخوین» سالهاست که با چنین هویتی خو گرفتهاند.
در همان اولین روزهای تسخیر آبادان توسط ارتش عراق که یأس را در قلب هر ایرانی رَج میزد، این روستای دارخوین استان خوزستان بود که تبدیل به خط مقدم جبهه جنگ شده بود. جبههای که حتی بعد از شکست حصر آبادان نیز، در موقعیت جنگی باقی ماند و تبدیل به منطقه تدارکات عملیاتهای جنگی شد. اهالی این روستا در تمام سالیان دشوار جنگ شاهد ویرانی و کشتهشدن بسیاری از مردم خود بودند و بیراه نیست اگر بگوییم که در آن سالها، قلب ایران در این روستا میتپید. اما این پایان ماجرا نبود؛ چراکه برای مردم این روستا و شهرستان شادگان، عواقب دهشتناک جنگ هیچگاه پایان نیافت.
در یکی از روزهای سرد زمستانی در سال 1385، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه یکی از مسئولین حراست شرکت نفت، بعد از ساعت کاری خود در راه منزل بر اثر انفجار مین کشته شده است. آن شخص کسی نبود جز، پدر محمدحسین. در آخرین روز دیماه آن سال تلخ، سرنوشت ِیک خانواده نیز کاملاً دگرگون شد؛
مادری ماند با غم فقدان همسر و نگرانی از سرنوشت 5 فرزند بیسرپرست در خانهای استیجاری. آری؛ جنگ برای اهالی روستای دارخوین، هیچگاه پایان نیافته بود.
طبق آمار رسمی، مینهای باقیمانده از دوران جنگ، تاکنون باعث مرگ و معلولیت ِبیش از 10 هزارنفر از هموطنان ما شده است. اما متأسفانه به ندرت گزارشی منتشر شده است تا نشان دهد که خانوادههای قربانیان، با چه مصائبی روزگار میگذرانند. داستان خانواده محمدحسین، یکی از همین ده هزار روایتهای مسکوتمانده است.
بعد از این فاجعه، به دلیل سوابق اندک پدر در بیمه، خانواده او حتی مشمول دریافت مستمری هم نشد و از همان زمان، خانواده محمدحسین تحت پوشش کمیته امداد خمینی (ره) قرار گرفت. مسئولین کمیته به یاری کمکهای مردمی، توانستند تا خانواده محمدحسین را صاحب خانه کنند. اما با این حال، دشواریهای حاصل از نبود تکیهگاهی به نام پدر، باعث شد تا فرزند ارشد خانواده در مقطع کاردانی ترک تحصیل کند. اکنون، دو نفر از اعضای خانواده ازدواج کردهاند.

خواهر محمدحسین و یکی از برادران او که با شغل بنایی، به سختی روزگار میگذراند و درآمد ثابتی نیز ندارد. باقی افراد خانواده نیز، جز مستمری کمیته امداد، درآمدی ندارند. اما داستان ِمحمدحسین. محمدحسین بنیاد دانش. فرزند رنج، که از زخم جنگ، مشق مهر کرد.
علیرغم دشواریهای فراوان در زندگی روزمره، محمدحسین از همان ابتدای تحصیل با پشتکار و هوش مثالزدنی خود، توانست مدارج تحصیلی را با موفقیت تمام پشتسر بگذارد و درنهایت با حمایتهای بنیاد دانش و تلاش شبانهروزی خود و کمک خانواده، موفق شد تا با شرکت در کنکور سراسری سال 1398 در دانشگاه تربیت معلم پذیرفته شود.
اکنون، محمدحسین یک معلم فرهیخته است. یک شخصیت خودساخته و یک فرهنگی شریف که درآمد مستقل خود را دارد. او دیگر تحت حمایتهای مالی هیچ بنیادی نیست و آرزوی تربیت هزاران دانشآموز را در سر دارد.
آرزوی کمک به هزاران کودک آسیبدیده که علیرغم نبوغ و شایستگی خود، صرفاً به دلیل تبعیضهای اجتماعی و تلخی سرنوشت، از تحصیل محروم ماندهاند.
بنیاد دانش برای محمدحسین، صرفاً محلی برای تحصیل علم نبود، بلکه او در بنیاد، مشق مهر کرد تا سرانجام در چنین روزی، باافتخار یکی از معلمین بنیاد دانش باشد. امروز محمدحسین یکی از معلمین پایه پنجم و ششم بنیاد دانش است تا به گفته خود «بخش کوچکی از محبتهای بنیاد را جبران کرده باشد». محمدحسین برای تمام فرزندان ایران که رنج جنگ را با تمام وجود زیستهاند، پیام «ستایش زندگی» دارد. فرزندی از ایران، که از زخم جنگ، مشق مهر کرد.
شما در این لینک میتوانید روایتی دیگر از موفقیت بورسیههای بنیاد بخوانید.

