گزارش مهر 1400
بنیاد دانش

تهران، خیابان انقلاب،
روبروی خیابان شریعتی،
پلاک۳۵۲, طبقه چهارم واحد۲۲

 

گزارش مهر 1400

مقدمه

هدف بنیاد دانش ایجاد فرصت آموزش و تغییر آينده کودکان و نوجوانان با استعداد از طریق حمایت های آموزشی و حرفه ای است. ما در بنیاد دانش با بهره‌گیری از ظرفیت مشارکت‌های مردمی از طریق جذب همیاران با تامین منابع بلندمدت، زیرساخت‌های کاملی را برای ارائه حمایت‌های تحصیلی و در کنار آن حمایت‌های مکمل ایجاد کرده‌ایم و با اتکا به سازوکارها و روش‌های نوین و مداخله موثر در امور آموزشی و تربیتی دانش‌آموزان مستعد و کم‌برخوردار زمینه‌های مناسب رشد و توسعه فردی، خانوادگی و اجتماعی را برای بورسیه‌های خود فراهم می‌نماییم. بنیاد دانش با مداخله علمی و همه جانبه در امور آموزشی کودکان و نوجوانان، بستری مناسب برای طی مسیر یادگیری ایجاد می‌کند تا بورسیه‌ها بتوانند با کسب مدارج عالی علمی و یا یادگیری مهارتی در سطح حرفه‌ای به شغلی پایدار دست یابند و در زندگی اجتماعی خود نیز به مقام خوداتکائی برسند.

عملکرد بنیاد دانش

عملکرد واحد حرفه آموزی و اشتغال در گزارش مهر 1400
عملکرد واحد حمایت تحصیلی در گزارش مهر 1400
عملکرد واحد مشاوره و استعدادیابی در گزارش مهر 1400
عملکرد واحد حمایت‌های مکمل در گزارش مهر 1400
عملکرد دفتر نمایندگی ها در گزارش مهر 1400

دستاوردها

دستاورد کمتیه حرفه آموزی و اشتغال در گزارش مهر 1400
دستاورد کمتیه مشاوره و استعدایابی در گزارش مهر 1400
دستاورد کمتیه حمایت تحصیلی در گزارش مهر 1400

نگاه آماری به عملکرد بنیاد دانش

نگاه آماری به عملکرد بنیاد دانش در گزارش مهر ۱۴۰۰

معرفی واحدهای بنیاد دانش

واحد حرفه‌آموزی و اشتغال

در این گزارش مهر 1400 به معرفی واحد حرفه آموزی و اشتغال در بنیاد دانش می پردازیم.
با توجه به اینکه تمرکز بنیاد دانش بر هدایت بورسیه در مسیر درآمد زایی ، این واحد نقش کلیدی در آینده بورسیه های بنیاد بازی میکند.

واحد حرفه‌آموزی و اشتغال یکی از بازوهای اجرایی واحد حمایت تحصیلی است که برای اصلاح پیش‌فرض‌های نظام آموزشی که بر تحصیل در دانشگاه و یادگیری دروس پایه تاکید دارد و همچنین با هدف بالا بردن نرخ موفقیت دانش‌آموزان کم‌برخوردار و با استعداد بورسیه شده بنیاد دانش شکل گرفته است. هر دانش‌آموز ویژگی‌های شخصیتی، علائق، ‌توانمندی‌ها و نیازهای متفاوتی دارد، توجه به هوش‌های چندگانه، شناسایی استعدادهای خاص و ایجاد مسیری شخصی‌شده و صحیح برای هر فرد اصلی‌ترین عامل موفقیت شغلی است. ارزیابی صحیح از شرایط هر دانش‌آموز و ویژگی‌های فردی او در کنار شناخت درست نیازهای بازار کار کشور است که می‌تواند کاستی‌های نظام آموزشی تک بعدی را رفع کند و برای هر فرد با هر میزان و هر نوع هوش و استعدادی مسیری به سوی موفقیت ترسیم نماید.

فرایند بورسیه در واحد حمایت تحصیلی

برای آنکه دانش‌آموزان در نظام آموزشی و سپس در ورود به بازار کار به موفقیت دست پیدا کنند، شناسایی استعداد خاص آن‌ها و یا بهره‌گیری از شیوه‌های یادگیری متناسب با ویژگی‌های شخصیتی ضروری است. همچنین در صورتی که توانایی یا علاقه به یادگیری مهارتی در شخص وجود داشته باشد، با یادگیری و پرورش آن به حرفه و شغلی پایدار دست پیدا می‌کند و با طی مسیری کوتاه‌تر نسبت به آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی به خودکفایی در زندگی اقتصادی و خودباوری در زندگی اجتماعی می‌رسد و نقشی مفید در اجتماع ایفا خواهد کرد. واحد حرفه‌آموزی و اشتغال بنیاد دانش از مشاوران برجسته در این حوزه در قالب کمیته مشورتی بهره می‌گیرد.
دکتر دلاویز مدیر کمیته حرفه‌آموزی و اشتغال در رشته مديريت آموزشی و روانشناسی تربيتی تحصیل کرده است و متخصص انطباق شخصيت و شغل و همچنین امور تربيتی و روانشناسی کودک و نوجوان است او در بنیاد دانش فرآیندی برای شناسایی توانــمندی‌های شــغلی بورســـــــیه‌ها 
ایجاد کرده است و

مسیری برای یادگیری حرفه و مهارتی یادگیری حرفه و مهارتی مطابق با ویژگی‌های شخصیتی و علایق آن‌ها طراحی کرده است، در این کمیته تلاش برای شناخت ویژگی بورسیه‌ها و ترغیب و تشویق آن‌ها به تحصیل در هنرستان یا آموزشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای در رشته‌هایی است که با توجه به توانمندی بورسیه و نیاز جامعه، او را به خوداتکائی می‌رساند. یادگیری مهارت کاربردی و حرفه‌آموزی برای بورسیه‌ها امکان تغییر شرایط زندگی خود و خانواده‌هایشان را فراهم می‌کند و بنیاد دانش آنان را در مسیر رسیدن به فردی دارای شغل و درآمد که ارزشی برای جامعه می‌آفریند و از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است و از نظر اقتصادی برای خود،‌ خانواده و جامعه سودمند است، همراهی می‌کند. یادگیری مهارت کاربردی و حرفه‌آموزی برای بورسیه‌ها امکان تغیـیر شرایط زنــدگی و خانواده‌هایـــشان را فراهم می‌کند.

و بنیاد دانش آنان را در مسیر رسیدن به فردی دارای شغل و درآمد که ارزشی برای جامعه می‌آفریند و از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است و از نظر اقتصادی برای خود،‌ خانواده و جامعه سودمند است، همراهی می‌کند. کمیته حرفه‌آموزی و اشتغال برای رسیدن به اهداف خود بازار کار ایران را بررسی کرده و آموزش مهارت‌هایی را برای بورسیه در نظر می‌گیرد که بتواند او را به شغل و درآمدی پایدار برساند و با سرمایه‌گذاری هوشمندانه بر روی استعداد و توانایی او، آينده‌ای روشن‌تر برای بورسیه و جامعه خلق کند. این کمیته برنامه عملیاتی خود را برای دوره‌های مختلف تحصیلی تدوین کرده است و با نیازسنجی، شناسایی استعداد‌ها و انجام تست‌های روانشناختی و انطباق شخصیت برنامه سالیانه‌ای شامل مشاوره، حرفه‌آموزی و بازدید از مراکز مختلف را به همراه گام‌های اجرایی آن برای بورسیه‌ها طراحی کرده است، این برنامه در واحد حرفه‌آموزی و اشتغال اجرا می‌شود.

اقدامات واحد حرفه آموزی و اشتغال

  • اجرای برنامه عملیاتی هدایت آموزشی و شغلی برای بورسیه‌ها در همه مقاطع
  • مطالعه و بررسی به منظور شناخت سیاست‌ها و اولویت‌های اقتصادی اجتماعی کشور در حوزه آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای و کارآفرینی
  • شناسایی مشاغل جدید و موجود در کشور
  • طراحی مسیر حرفه‌ای و تجزیه و تحلیل مشاغل
  • ارتباط با کاریابی‌ها، اصناف و اتحادیه، تعاونی‌ها و شرکت‌های دانش بنیان استانی با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌ آن‌ها در ایجاد اشتغال برای بورسیه‌ها
  • انعقاد تفاهم‌نامه با مراکز فنی‌وحرفه‌ای به منظور ارائه خدمات مهارت‌آموزی به بورسیه‌ها
  • انعقاد تفاهم‌نامه جهت بهره‌برداری از کارآفرینی‌ها، صندوق‌های قرض‌الحسنه، اتحادیه‌ها، و غیره…

ارزش خدمات بنیاد دانش

0
میلیون تومان

مجموع ارزش خدمات بنیاد دانش در مهر ماه

0
میلیون تومان

مبلغ ریالی پرداخت شده جهت خدمات بنیاد دانش در مهر ماه

0
میلیون تومان

ارزش افزوده ایجاد شده در مهر ماه

ارزش خدمات حمایت تحصیلی در گزارش مهر ۱۴۰۰
ارزش خدمات حمایت تحصیلی در گزارش مهر ۱۴۰۰
ارزش خدمات حمایت معیشتی در گزارش مهر ۱۴۰۰
ارزش خدمات حمایت پزشکی مشاوره و تربیتی در گزارش مهر ۱۴۰۰

داستان زندگی یک بورسیه

اسامی به کار رفته در این متن مستعار است.

علی سال ۱۳۸۱ در منطقه خاک‌سفید تهران به دنیا آمد، تا پیش از ۸ سالگی در خانه پدری در محیطی امن و در سایه پدر و مادر شریف، ساده‌زیست و قانع خود زندگی می‌کرد. او کودک باهوش و با استعدادی بود و به تازگی وارد مدرسه شده بود که پدرش را به دلیل بیماری و عفونت ریه از دست داد.
از دست دادن پدر در ۸ سالگی ضربه روحی شدیدی به علی و برادر کوچکتر او وارد کرد، مادر علی خانه‌دار بود و از این پس منبع درآمدی نیز نداشت. خانواده علی تنها دارایی خود یعنی خانه‌ای که در آن زندگی می‌کردند را نیز از دست دادند. یکی از آشنایان آنها با جعل سند خانه آن‌ها را فروخت و اگرچه سال‌ها بعد با شکایت از او توانستند ثابت کنند که مالک آن خانه هستند ولی با مفقود شدن جاعل هرگز نتوانستند این خانه را پس بگیرند. خانواده علی تنها و بدون درآمد بودند تا پس از مدتی کمیته امداد حقوق ماهیانه اندکی برای مادر در نظر گرفت.

دایی‌های علی ۱۵ میلیون تومان برای ودیعه مسکن به آن‌ها قرض دادند و این خانواده با ۵۰۰ هزار تومان حقوق کمیته امداد و یارانه ۳ نفر زندگی می‌کنند. بنیاد دانش در سال ۹۵ علی را بورسیه کرد او در تست هوش، باهوش ارزیابی شد و درجه تحصیلی عالی داشت، علی علاوه بر هوش و استعداد بالا علاقه بسیاری به تحصیل داشت و دانش‌آموز ممتازی بود. علی در گفتگویی به راهبر تحصیلی خود گفته بود که رویایش تحصیل در رشته مهندسی صنایع است. معدل علی در دبیرستان ۱۹ و تلاش و پشتکارش برای تحصیل کم‌نظیر بود تا همه‌گیری کرونا مانعی برای درس خواندن او به وجود آورد چرا که بدون گوشی هوشمند امکان استفاده از آموزش آنلاین برای او میسر نبود. علی با همیاری و همدلی اطرافیانش توانست از این مانع نیز عبور کند، او آموزش مجازی را به سختی ادامه داد، با کمک مشاوران و آزمون‌های آزمایشی برای کنکور آماده شد و این تلاش‌ها سرانجام نتیجه داد.

گزارش مهر ۱۴۰۰

او با وجود موانعی که بر سر راه داشت توانسته بود رتبه ۴۰۰۰ رشته ریاضی را در کنکور سراسری کسب کند. علی با این رتبه می‌توانست وارد دانشگاه‌های دولتی شود، راهبر تحصیلی به دلیل علاقمندی زیاد او به رشته مهندسی صنایع در مشاوره انتخاب رشته پیشنهاد کرد ابتدا رشته صنایع در دانشگاه‌های مختلف و سپس رشته‌های دیگر را در دانشگاه‌های دولتی انتخاب کند. او امروز در یکی از دانشگاه‌های معتبر رشته مهندسی صنایع را می‌گذراند و آرزویش به واقعیت تبدیل شده است.

بنیاد دانش از ۵ مهرماه سال ۱۳۹۵ تا کنون ۹۷ اقدام به ارزش ۱۶۴,۰۰۶,۸۷۷ ریال برای علی و خانواده او انجام داده است که ۳۲,۰۳۹,۹۸۶ ریال از این مبلغ هزینه‌ای است که بنیاد در طول ۵ سال پرداخت کرده و مابقی ارزش افزوده‌ای است که به واسطه پتانسیل و ارتباطات بنیاد دانش و همچنین هم‌افزایی اقدامات گروهی و یا فعالیت مشترک با سایر نیکوکاران، سازمان‌ها و گروه‌ها ایجاد شده است.

بنیاد دانش علاوه بر تامین بخشی از نیازهای این خانواده با اهدا بسته مواد غذایی ماهانه و پک بهداشتی، برگزاری اردو، اهدای هدیه برای تکریم مقام مادر، تامین کتاب‌های درسی، برگزاری آزمون آزمایشی، چکاپ پزشکی و خدمات دندانپزشکی و برقراری ارتباط انسانی و همدلی با خانواده علی تلاش کرده است در شرایط سخت زندگی همراه آن‌ها و پیام‌آور شادی برایشان باشد و اندکی از رنج نبود پدر را بکاهد.

سر در دانشگاه تهران در گزارش مهر ۱۴۰۰
تصویر پایانی گزارش مهر ۱۴۰۰

مشــو گمراه و بیچاره چنین اندر ره سـودا

چراغ دانشت بفروز و آن گه رای سودا کن

فهرست