مقدمه
هدف بنیاد دانش بسترسازی و ایجاد فرصتهای برابر آموزشی و ایجاد تغییر در آينده کودکان با استعداد و کمبرخوردار از طریق حمایتهای آموزشی و مهارتی است.
ما در بنیاد دانش همواره ظرفیت مشارکتهای مردمی را از طریق جذب همیاران و تامین منابع بلندمدت، با جدیت دنبال میکنیم و از این رهگذر زیرساختهای کاملی را برای ارائه حمایتهای تحصیلی و حمایتهای مکمل برای کودکان ایجاد میکنیم و با اتکا به سازوکارها و روشهای نوین مداخله موثر در امور آموزشی و بهداشت روانی دانشآموزان، زمینههای مناسب رشد فردی، خانوادگی و اجتماعی را برای بورسیههای خود فراهم میکنیم.
بنیاد دانش با تسهیلگری موثر علمی و همهجانبه در امور آموزشی کودکان و نوجوانان، بستری مناسب را برای گذراندن مسیر یادگیری ایجاد میکند تا بچههای بورسیه شده بتوانند با کسب مدارج بالای علمی و یادگیری مهارت در سطح حرفهای به شغلی پایدار دست یابند و در زندگی اجتماعی خود نیز به خوداتکایی برسند.
واحد حمایت تحصیلی
- برگزاری جلسه هفتگی انگیزشی بورسیههای سالهای نهم تا یازدهم
- تماس تلفنی دورهای با 470 بورسیه
- اهدای 19 بسته لوازم کمک آموزشی
- تأمین شهریه مدرسه برای 4 بورسیه
- هماهنگی و برنامهریزی طرح اردوی نوروز 1401


واحد حرفهآموزی و اشتغال
- برگزاری جلسات روند فعالیت کمیته حرفه آموزی
- برگزاری جلسات کمیته حرفه آموزی با جناب آقای دکتر دلاویز
- ویرایش و تکمیل برنامههای بنیاد کودک آمریکا
- تأمین هزینه ایاب و ذهاب بورسیههای هنرستانی
- بررسی و برآورد هزینه اقلام و تجهیزات برای بورسیههای هنرستانی
واحد مشاوره و استعدادیابی
- اجرای برنامه تولد در کلیه نمایندگیها
- خریداری کتاب هفت عادت نوجوانان موفق و ارسال به نمایندگیها
- برگزاری جلسات مشاوره فردی با بورسیهها
- دریافت کتابهای اهدایی از کتابخانه ملی
- برگزاری کلاس مهارتهای زندگی در بستر مجازی
- ارسال جوایز برای 7 نفر از شرکت کنندگان کلاس مهارتهای زندگی


واحد حمایتهای معیشتی و مددکاری
- دریافت 2196 کنسرو از شرکت مهرام
- دریافت 600 بسته مواد شوینده و بهداشتی از شرکت صحت
- ارسال بسته ارزاق برای دفاتر نمایندگی
- 44 چکاپ پزشکی، دندانپزشکی و چشمپزشکی
- جذب 36 بورسیه جدید
دفاتر نمایندگی
- توزیع ارزاق و بستههای بهداشتی ارسالی
- برگزاری جشن تولد برای بورسیهها
- جمعآوری کارنامه بورسیهها و به روزرسانی سامانه وندا
- تهیه کفش و پوشاک از خیرین محلی
- برگزاری همایش دانشآموزی در زاهدان

واحد حرفهآموزی و اشتغال
- برگزاری دوره آموزشی ICDL
- برگزاری دوره آموزشی MBA
- برگزاری کلاس کیف دوزی و چــــرم دوزی در نمایـــندگـــــی اروند
واحد مشاوره و استعدادیابی
- برگــزاری جلســـــه همافزایــــی راهبـــران محترم آموزشــــی با مدیر آموزش
- برگـــــزاری جلســـــه مشـــــاوره هفتگی بورسیهها
- برگـــــــزاری جلســـــه هفتگــــی انگیزشــــــی بورسیــــــــــههای سالهای نهم تا یازدهم
واحد حمایت تحصیلی
- معرفی بورسیههای جذب شده مقطع متوسطه دوم به موسسه شما
- اتمامگزارش دوره ضروریات مشاوره تحصیلی
- جلسه ارائــــه طــــرح ســــال دوازدهم و مصاحبه فردی با بورسیــههای ســـال دوازدهم کمیته امداد
- ارائه گــــزارش دوره ضروریات مشاوره تحصیلی



توجه: مابه التفاوت پرداختی همیاران و مبلغ ریالی پرداخت شده جهت خدمات، در قلک بورسیهها ذخیره میگردد و تمامی هزینههای ستادی توسط هیات امنا پرداخت میگردد.

مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در اسفند مــــاه توســـــط واحـــــد حمایتهای معیشتــی با 11 ماه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در اسفند مــــاه توســــط واحــــد حمایتهای تحصیلـی با 11 ماه گذشته


مقایسه ارزش خدمات تأمیــــــن درخواســـــت تامین مالی در اسفند ماه توسط بنیاد دانش با 11 ماه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در اسفند مــــــاه توســــط واحــــد حمایتهای پزشکــــــی با 11 ماه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجـــاد شده در اسفنـــد مــــــاه توســــط واحــــــد مشاوره و استعدادیابی با 11 ماه گذشته


مقایسه ارزش افزوده ایجاد شده در اسفند ماه توسط واحد حرفه آموزی و اشتغــــال با 11 ماه گذشته

بنیاد دانش با دفاتر متعددی که در سطح کشور دارد، همواره در تلاش بوده است تا در راستای پیشبرد سطح کیفی خدمات حمایتی خود، ارتباط مستقیم خود را با بورسیههای مقیم شهرها و روستاهای مختلف کشور حفظ کند.
دفتر اروند نیز یکی از مهمترین شعب بنیاد دانش میباشد که در حال حاضر تعداد ۱53 بورسیه را تحت حمایت خود دارد. لازم به ذکر است که این دفتر، نواحی منطقه آزاد اروند، شامل شهرهای خرمشهر، آبادان و دارخوین را نیز تحت پوشش خود دارد.
عمده فعالیتهای دفتر اروند، به شرح ذیل است:
جذب بورسیه – ارائه خدمات آموزشی و تحصیلی – برگزاری کلاسهای کنکوری – ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی – ارائه مشاوره آموزشی و هدایت تحصیلی – برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی و استعدادیابی برای بورسیهها – ارائه مشاوره تربیتی – توانمندسازی بورسیهها – ارائه مشاوره خانواده – برگزاری کلاسهای تقویتی – شناسایی استعدادهای بالقوه – غنیسازی اوقات فراغت و برگزاری اردوهای علمی و تفریحی – کارآفرینی مادران افراد بورسیه – ارائه خدمات معیشتی.
اطلاعات پرسنل دفتر اروند:
در این دفتر، تعداد پنج پرسنل به شرح ذیل مشغول به کار هستند :
مسئول دفتر – مدیر داخلی – مددکار – دو نفر راهبر
ارتباط با ما:
آدرس : خرمشهر- چهل متری خیابان رودکی – جنب حسینیه عباسیه (چهاریک)
مدیریت : 06153524287
واحد مددکاری : 06153524309
واحد آموزش : 06153520694

داستان زندگی بورسیههای بنیاد دانش، روایت «رنج، امید، اراده و موفقیت» است. روایت بخشی از فرزندان مستعد و کمبرخوردار ایرانزمین که بر اثر تقدیر، در شرایطی سخت و جانفرسا متولد میشوند و وقتی که به نظر میرسد تمام زندگی آنها همواره در رنج سپری خواهـــــد شـــد، پرچـم امیــــد را برمیافرازنـــد و با ارادهای پولادین به جنگ تقدیر میروند تا در نهایت به آنچه که خود، موفقیت میدانند، نائل آیند. تا اثبات کنند که:
مقام عیش میسر نمیشود بیرنج
بلی به حکم بلا بستهاند عهد الست
«حافظ»
آری؛ در بنیاد دانش، روایتهای بسیاری وجود دارد که هرکدام میتواند الگویی از «تلاش برای پاسداشت زندگی» باشد و ما مفتخر هستیم که در این راه پر از فراز و نشیب، میتوانیم نقشی در جهت حمایت از افراد بورسیه انجام دهیم.
داستان لیلا نیز ازجمله قصههایی است که «امید» را در دل بسیاری از فرزندان کمبرخوردار بنیاد زنده خواهد کرد. روایت دختری که در سیزدهسالگی خود، پدرش را بر
اثر ایست قلبی از دست میدهد و از همان ابتدای دوران کودکی و نوجوانی، با انبوهی از مشکلات اقتصادی و معیشتی روبهرو میشود. لیلا، همچنین از زمان مرگ پدر، باید حامی خواهر هشتساله خود نیز میبود و بخشی از بار تربیتی و معیشتی او را بر عهده میگرفت. او ازجمله نوجوانانی بوده است که به دست تقدیر، باید بسیـــــار زودتـــــر از موعــــد بزرگ میشـــد و بخشــــــی از مسئولیتهای مردانه خانواده را نیز به دوش میکشید.
لیـــلا با وجـــود تمام این مشکـــلات، توانست تا مقطع پیشدانشگاهی با موفقیت تحصیــــل کند و در همین مقطع بود که به جمع خانواده بنیــــاد دانــــش پیوست. مجموعه بنیاد دانش نیز تلاش کرد تا مسیر تحصیل او را تسهیل کند و کمک کند تا در آزمون کنکور بتواند در رشته مورد علاقه خود، یعنی «معماری» پذیرفته شود. به همین ترتیب، لیلا با تلاش و پشتکار خود و با کمکهای بنیاد دانش، توانست تا در کنکور سال 1396 شرکت کند و با موفقیت در این آزمون، در همان رشته مورد علاقه خود و در یکی از بهترین دانشگاههای کشور پذیرفته شود؛ «رشته مهندسی معماری دانشگاه سراسری سوره».

اما لیلا علیرغم تمام تلاشهای خود و موفقیتهایی که کسب کرده بود، همچنان بار مشکلات معیشتی خود را به دوش میکشید و در دوران دانشگاه نیز با مصائب گوناگونی از جمله فقدان امکانات تحصیلی مواجه بود. با این حال، در شرایطی که لیلا برای انجام پروژههای دانشگاهی خود، لپتاپ نیز نداشت، توانست «بالاترین معدل» را در بین همکلاسیهایش کسب کند و با رتبه اول، فارغالتحصیل شود.
او در حال حاضر با انگیزهای بالا برای کنکور کارشناسی ارشد آماده میشود و قصد دارد تا در آینده، یکی از بهترین معماران ایران باشد تا نقش خود را در سازندگی وطن خود ایفا کند؛ هدفی که باتوجه به استعداد و پشتکار او، بهیقین به واقعیت مبدل خواهد شد.
روایت لیلا، روایت یکی دیگر از فرزندان ایران است که علیرغم وجود مشکلات و دشواریهای فراوان، به جنگ تقدیر میرود و تا به ثمر رسیدن تلاشهای خود، از آرزوها و آرمانهای خود دست نمیکشد. بیشک، هر مسیر پر از رنجی، با حمایتهای مادی و معنوی انسانهای دیگر، تبدیل به مسیری سرشار از دلگرمی و مهربانی میشود و آنچه که باعث تداوم امیدهای انسانی میشود، وجود مهر و عشق است. بنیاد دانش اگر در این مسیر، کوچکترین سهمی در تداوم زنجیره مهر داشته است، به خود میبالد و باافتخار یکبار دیگر، یکی دیگر از فرزندان خود را به جامعه مهندسی و معماری ایرانزمین معرفی میکند.
ما عاشق عشقیم که عشق است نجات
جان چون خضر است و عشق چون آب حیات
«مولانا»

