هدف اصلی رویداد تدکس (TEDx) گسترش ایدهها در قالب سخنرانیهای کوتاه و قدرتمند (کوتاهتر از ۱۸ دقیقه) است. ذهنهای خلاق جامعه در موضوعات متنوع گاهی به ایدههایی نوآورانه و تحولگرایانه میرسند که اگر آنها را در بستری مناسب برای بقیه ارائه کنند، تغییراتی در نوع نگرش و رفتار و ارتباطات دیگر افراد جامعه میتوانند ایجاد کنند. فراهمکردن فرصتی مناسب برای عرضه ایدههای گوناگون، هدف اصلی رویداد تدکس است. در ادامه، گزارش حمایت بنیاد دانش از این رویداد را میخوانید.
رویداد تدکس دانشگاه تهران، ۲۴ تیرماه ۱۴۰۱ با موضوع «منبع الهام» به صورت آنلاین برگزار شد . این همایش با همکاری و انرژی افراد مستعد و مبتکری اجرا میشود که داوطلبانه با تیم برگزاری همایش همکاری میکنند. اولین رویداد تدکس دانشگاه تهران «دنیای قشنگ نو» نام داشت که ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۴ برگزار شد. دومین رویداد تدکس دانشگاه تهران با موضوع «لحظات ملموس» روز ۸ اسفندماه ۱۴۰۰ با فعالسازی مجدد مجوز سازمان جهانی تد مجدداً فعالیتش را با قوت بیشتر آغاز کرد. سخنرانان این رویداد تلاش دارند تا بتوانیم دقایقی از تجربهشان را لمس کنیم. رویداد اخیر، سومین رویداد تدکس دانشگاه تهران به شمار میرفت که شامل مجموعهای از 7 سخنرانی بود و میزبانی آن را جناب آقای مسعود فروتن بر عهده داشت.
درونمایه رویداد
موضوعات مورد بحث سخنرانان در لایه زیرین از طریق ریسمانی به یکدیگر متصل میشدند که در اکثر همایشهایTEDx، همان موضوع رویداد است. این انتخاب در نگاه اول شاید به چشم مخاطب رویداد نیاید؛ اما موضوع یا قالب همایش مخاطب را به چالش میکشد و او را به اندیشه درباره موضوعات و یافتن نقاط اتصال میان آنها دعوت میکند. کمی زندگی کرده باشیم میدانیم که گریزی نیست از فرازوفرودهای پیدرپی در مسیر زندگی و همه رشدمان جایی شکل میگیرد که در عمق تاریکترین فرودها، نقطه نور روشنی ما را دوباره به تکاپو و شروع جدیدی با ایدهای نو دعوت میکند. این منبع الهام برای هرکدام از ما زمان و مکان و دلیل متفاوتی دارد. دلیل انتخاب موضوع «منبع الهام» این بود که در این روزهای سخت بر این باوریم که چنانچه کنار یکدیگر باشیم و با کمک یکدیگر نقاط روشن زندگی را دنبال کنیم، امید و جوانههای امید بهزودی به زندگی ما بازمیگردد.
سخنرانان رویداد
این رویداد متشکل از 7 سخنران در حوزههای مختلف مانند هنر، تاریخ، مسئولیت اجتماعی و کارآفرینی بود. هدف از دعوت هر سخنران ارائه دیدی جدید و نگاهی جدی به حوزههای مختلف بود. رویکرد اصلی تدکس دانشگاه تهران، بحث امید و مسئولیت بود و سعی شده بود تا در قالب این رویداد افقی جدید را پیشروی افراد باز شود. بدینجهت از مهمانانی دعوتشد که بهمراتب کارهای مهمی را به انجام رساندهاند اما ممکن است تاکنون فرصت ارائه لحظات خاص خود را در این مسیر نداشتهاند. ما باور داریم وجود چنین سخنرانانی میتواند حرفهایی جدیدی برای جامعه در برداشته و به ارتقای سطح جامعه از جهات مختلف کمک نماید.
سخنرانان رویداد تدکس منبع الهام:
- شهرزاد شکوهیوند (کارآفرین و بنیانگذار قنادی شهرزاد)
- غلامرضا خیاط (معلم روستایی و مدیر مدرسهای پر از خلاقیت)
- محمد لقمانیان (بازیگر و عروسکگردان لقمه)
- علی شاکری (معمار، ایدهپرداز پلتفرم اشتراک قصههای پلاکهای شهری)
- علیرضا امتیاز (دیزاینر و پژوهشگر تاریخی)
- میر سید احمد محیط طباطبایی (رئیس کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم))
- ابراهیم حقیقی (نقاش و طراح گرافیک)
با افتخار این رویداد با میزبانی جناب آقای مسعود فروتن برگزار شد.
حمایت بنیاد دانش از تدکس و سایر حامیان رویداد
بیتردید برگزاری چنین رویدادی بدون حمایت سازمانها، شرکتها و گروههای دغدغهمند جامعه میسر نیست. در مسیر برگزاری رویداد تدکس دانشگاه تهران، مرکز نوآوری رایمون، شهر هوشمند کیدزی، پرداخت یار زیبال، گروه فناوری آواپرداز، گروه اسمارت رانرز و بنیاد دانش حامیان اصلی برگزاری رویداد بودند، که قطعاً بدون همراهی و تعامل این مجموعهها برگزاری این رویداد ممکن نبود. همچنین مجموعه ایسمینار در اطلاعرسانی و مجموعه کافه رئیس نیز در پیشبرد بحث پذیرایی رویداد همراه ما بودند.
همچنین این رویداد همراهان معنوی بسیاری را نیز داشت که در راستای مسئولیت اجتماعی، هر یک نقشی در برگزاری این رویداد ایفا کردند.