برنامه‌ریزی

عملی کردن برنامه‌ریزی‌ با 5 راهکار

با ورود به روزهای آغازین قرن جدید خیلی از شما برای سالی که پیش رو دارید برنامه‌ریزی کرده‌اید تا دستیابی به اهدافتان به واقعیت نزدیکتر شود. اما ممکن است بعد از یکی دو هفته از پیگیری برنامه‌هایتان دست کشیده باشید یا در آینده دلسرد و بی‌انگیزه شوید. در این مقاله چند راهکار برای عملی کردن برنامه‌ریزی‌ ارائه داده‌ایم.

چرا عملی کردن برنامه‌ریزی‌ به روتین زندگی تبدیل نمی‌شود

قبل از ارائه راهکار برای عملی کردن برنامه‌هایتان بیایید علل دلسرد شدن شما از پیگیری برنامه‌ها را بررسی کنیم.

1.عدم تعهد به برنامه | عملی کردن برنامه‌ریزی‌

اگر قبلا بارها برنامه‌ریزی کرده‌اید و به آن عمل نکرده‌اید باعث می‌شود این بارهم برنامه را جدی نگیرید. بنابراین اگر چنین تجربه‌های ناخوشایندی داشتید این بار سعی کنید که تعهدی جدی و کامل به برنامه داشته باشید چراکه تعهد نصف و نیمه باعث بی‌انگیزگی شما در اواسط راه می‌شود و برنامه شما شکست می‌خورد.

2.عدم مکتوب کردن برنامه | عملی کردن برنامه‌ریزی‌

اهدافی که ننوشته شده‌اند رویایی بیش نیستند. همین درباره برنامه‌ریزی هم صادق است. برنامه‌ای که نوشته نشده است با بی‌برنامگی تفاوتی ندارد چراکه ذهن انسان فراموشکار است و در صورت مکتوب نشدن برنامه‌ها را فراموش می‌کند.

3.ماندن در دایره امنیت و راحتی | عملی کردن برنامه‌ریزی‌

تصور کنید برای به دست آوردن یک موفقیت تحصیلی یا ورزشی و …. هر روز باید سخت تلاش کنید و کارهایی که طبق عاداتان نبوده انجام دهید. برای مثال کمتر بخوابید یا فعالیت‌های ورزشی سنگین‌تری انجام دهید. از طرفی موفق شدن شما قطعیت ندارد و انسان‎‌ها دوست ندارند آسایش حال حاضر خود را به موفقیتی که اتفاق افتادن آن در آینده قطعیت ندارد ببخشند. بنابراین ضمیرخودآگاه و اتفاقا ناخودآگاه به دنبال پیدا کردن بهانه‌هایی برای عمل نکردن به برنامه می‌افتد.

4.عادت‌های وسوسه انگیز

چک کردن شبکه‌های اجتماعی هنگام مطالعه، مصرف شکلات و غذاهای پرچرب در زمانی که رژیم غذایی داریم و… مدام ما را وسوسه می‌کنند. اما این وسوسه‌ها زمانی می‌توانند تاثیرگذار باشند که به عادات ما تبدیل شده باشند بنابراین باید سعی کنید عادات خود را مدیریت کنید و کنترل زندگی خود را به دست بگیرید.

5.علاقه نداشتن به فعالیت‌ها

در مسیر رسیدن به هر هدفی با فعالیت‌های به هم پیوسته‌ای مواجه هستیم که برخی از آنها را دوست داریم و به برخی علاقه نداریم. اما قرار نیست با مواجه شدن به هر فعالیتی که به آن علاقه نداریم بلافاصله پا پس بکشیم و از مسئولیت شانه خالی کنیم

عملی کردن برنامه‌ریزی‌

سخن نهایی

  1. برای تعهد داشتن به برنامه آن‌ها بررسی کنید و با توجه به اهمیتشان آنها را اولویت بندی کنید و اگر نیاز است برخی از کم اولویت‎‌ترین ‌آن‌ها را حذف کنید تا بعدا با آرامش بیشتری به آن‌ها رسیدگی کنید.
  2. برنامه هشدار دهنده داشته باشید

برای مکتوب کردن از اپلیکیشن‌های موبایل، دفاتر برنامه‌ریزی، استیکرنوت‌ها و … استفاده کنید که مدام کارهایتان بهتان یادآوری شود.

  1. از محدوده راحتی خود بیرون بیایید و با خود مرور کنید که در صورت بیرون آمدن از این محدوده امن قرار نیست دچار آسیب شوید بلکه موفقیت شامل حالتان می‌شود.
  2. عادات خود را کنترل کنید به جنگ وسوسه‌ها و دلیل‌تراشی‌ها بروید و مطمئن باشید در این جدال شما پیروز خواهید شد.
  3. فعالیت‌های داخل برنامه را برای خود لذت بخش کنید. با جایزه تعیین کردن یا انجام آنها به صورت ابتکاری لذت بردن را به فعالیت‌های خود اضافه کنید.

اگر به مطالب مربوط به موفقیت و توسعه فردی علاقه‌مندید می‌توانید به سایر محتواهای آماده شده در این حوزه توسط تیم مجله بنیاد دانش مراجعه کنید.

 

به اشتراک گذاری این مقاله
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست